Zscalerin toimitusjohtaja Jay Chaudhry Topit 7 desiä vuonna 2021 Forbes 400

Kun entinen presidentti Donald Trump putosi Forbes 400: n varakkaimpien amerikkalaisten listalta ensimmäistä kertaa 25 vuoteen niin sanottuna ”kauheana vuotena monille”, seitsemän Intiaaniamerikkalaista pääsi jatkoon.

The 2021 Forbes 400 näki kollektiivinen fortune kasvaa 40% viime vuonna, jotta $4.5 biljoonaa. Lähes kaikki ovat rikkaampia kuin vuosi sitten.

Listalla on 44 uutta nimeä, joiden nettoarvo on nyt vähintään 2,9 miljardia dollaria eli 800 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. suurin hyppy cutoffissa.

Seitsemän Intialaisamerikkalaisen miljardöörin listan kärjessä oli Zscalerin toimitusjohtaja Jay Chaudhry, 62, joka sijoittui 45: nneksi 16,3 miljardin dollarin nettoarvollaan.

Häntä seurasivat Vinod Khosla (92), Rakesh Gangwal (253), Romesh T. Wadhwani (333), Niraj Shah (340), Aneel Bhusri (363) ja Baiju Bhatt (389).

Vuonna 2008 perustettu kyberturvallisuusyritys Chaudhry listautui pörssiin maaliskuussa 2018. Hän omistaa perheineen 42 prosenttia Nasdaq-listatusta yrityksestä.

Ennen Zscaleria Chaudhry perusti neljä muuta teknologiayritystä, jotka kaikki ostettiin: SecureIT, CoreHarbor, CipherTrust ja AirDefense.

Vuonna 1996 Chaudhry ja hänen vaimonsa Jyoti lopettivat molemmat työnsä ja käyttivät säästönsä perustaakseen kyberturvallisuusyritys Secureitin, ensimmäisen startupinsa.

Hänen kotikaupungissaan Himalajalla Intiassa sijaitsevassa kylässä ei ollut sähköä eikä juoksevaa vettä ennen kuin hän oli 8. ja 10. luokalla.

Chaudhry muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1980 käydäkseen tutkijakoulua ja asuu nyt Nevadassa muutettuaan pois Bay Arealta.

Vinod Khosla, 66, osakas, Khosla Ventures, Piilaakson pääomasijoitusyhtiö. seuraa 92 ja nettoarvo 8,6 miljardia dollaria.

Yritys, joka investoi kokeellisiin teknologioihin, kuten biolääketieteeseen ja robotiikkaan, lopetti toimintansa vuonna 2020 ja alkuvuodesta 2021 Affirm-ja DoorDash-Listautumisanneilla sekä QUANTUMSCAPEN ja Opendoorin SPAC-listauksilla.

Khosla perusti Sun Microsystemsin vuonna 1982 yhdessä Andy Bechtolsheimin, Bill Joyn ja Scott McNealyn kanssa.

Khosla vietti 18 vuotta pääomasijoitusyhtiö Kleiner Perkins Caufield & Byersissä (nyk.

Khosla suoritti maisterintutkinnon Carnegie Mellon-yliopistossa; Bachelor of Arts / Science, Indian Institute of Technology; Master of Business Administration, Stanford Graduate School of Business.

Kolmanneksi rikkain Intialaisamerikkalaisista oli Lentoyhtiöveteraani Rakesh Gangwal, 68, sijalla 253 4,4 miljardin dollarin nettoarvollaan.

Gangwal teki omaisuutensa InterGlobe Aviationista, joka on Intian suurimman lentoyhtiön Indigon emoyhtiö.

Gangwal aloitti lentouransa United Airlinesilla vuonna 1984 ja siirtyi US Airways Groupin johtoon ja puheenjohtajaksi.

Gangwal perusti Indigon, jonka pääkonttori sijaitsi Delhin ulkopuolella, yhdessä pal Rahul Bhatian (myös miljardööri) kanssa vuonna 2006 yhdellä lentokoneella. Miamissa asuva omistaa yhtiöstä lähes 37 prosenttia ja toimii hallituksen jäsenenä.

Gangwal ja Bhatia riitautuivat vuonna 2019 katkerasti omistajaohjausasioista. Heidän riitansa eteni oikeusistuimiin Lontoossa, Floridassa ja Marylandissa, Forbes kertoi.

Gangwal on koulutukseltaan tekniikan kandidaatti, Indian Institute of Technology; Master of Business Administration, University of Pennsylvania, Wharton School.

Romesh T. Wadhwani, 74, perustaja ja puheenjohtaja, Symphony Technology Group, sijalla 333 Forbes listan nettoarvo 3,5 miljardia dollaria tulee seuraavana.

Wadhwani, jonka Sinfonia Technology Group tuo 2,5 miljardin dollarin vuositulot. yhdisti yhdeksän tekoälyyn keskittynyttä yhtiötään uudeksi yhtyeeksi nimeltä SymphonyAI vuonna 2017.

Valmistuttuaan Intian teknillisestä instituutista hän meni Carnegie Melloniin ja väitteli tohtoriksi vuonna 1972 sähkötekniikasta.

Sarjayrittäjä perusti myöhemmin Aspect Developmentin. Hän istuu Kennedy Centerin ja Center for Strategic and International Studiesin hallituksissa.

Hän perusti veljensä Sunilin kanssa Mumbain yliopistoon Wadhwani Institute of Artificial Intelligence-instituutin vuonna 2018 yli 30 miljoonalla dollarilla.

Niraj Shah, 47, cofounder ja toimitusjohtaja Online home goods retailer Wayfair, oli seuraava sijalla 340 kanssa nettoarvo 3,4 miljardia dollaria.

Hän perusti yrityksen vuonna 2002 Steve Coninen kanssa, joka on myös miljardööri. Kaksikko tapasi lukiolaisina Cornellin yliopistossa järjestetyssä ohjelmassa, jossa hän suoritti tekniikan kandidaatin tutkinnon.

Shah ja Conine päätyivät asumaan samassa asuntolassa ensimmäisen vuoden Cornellissa ja heistä tuli hyviä ystäviä.

Wayfair, joka tarjoaa nyt yli 18 miljoonaa tuotetta, tuotti 14 miljardin dollarin nettotulot vuonna 2020, kasvua 55% edellisvuodesta.

Shah liittyi Bostonin keskuspankin johtokuntaan vuonna 2017.

Aneel Bhusri, 55, toimitusjohtaja ja yksi liiketoiminnan ohjelmistoyritys Workdayn perustajista, oli sijalla 363 3,2 miljardin dollarin nettoarvollaan.

Hän perusti yrityksen Peoplesoftin perustajan Dave Duffieldin kanssa, jossa hän aloitti uransa 1990-luvun alussa ja nousi varapuheenjohtajaksi.

Hän toimii myös neuvonantajana pääomasijoitusyhtiö Greylock Partnersissa; hän on ollut Forbes Midas-listalla kuusi kertaa vuodesta 2008. Hän opiskeli sähkötekniikkaa Brownin yliopistossa ja hänellä on MBA Stanfordista.

Toukokuussa 2018 Bhusri liittyi Giving Pledge-järjestöön, joka on maailman rikkaimpien ihmisten sitoumus omistaa suurin osa varallisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Baiju Bhatt, 36, joka cofounded no-fee stock trading app Robinhood vuonna 2013 hänen ystävänsä Vlad Tenev, kierrokset pois Desi listan sijalla 389 kanssa nettoarvo 2,9 miljardia dollaria.

Bhatt toimi Robinhoodin toimitusjohtajana marraskuuhun 2020 saakka, jolloin hän luopui tehtävästä. Robinhoodin ei-provisiopohjainen kaupankäyntimalli on lanseerauksensa jälkeen mullistanut välitysteollisuuden.

Heinäkuussa 2021 Robinhood listautui Nasdaqin pörssiin 32 miljardin dollarin arvolla. Bhatt omistaa yhtiöstä noin 8 prosenttia. Hän on koulutukseltaan luonnontieteiden kandidaatti Stanfordin yliopistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *