Satya Nadellan johtama Microsoft team voitti C. K. Prahalad-palkinnon

Palkinto myönnetään johtajille, jotka ovat esimerkkeinä kestävän kehityksen ja liiketoiminnan menestyksen perustavasta yhteydestä.

Neljä Microsoftin ylintä johtajaa on saanut vuoden 2021 C. K. Prahalad-palkinnon yhteistyöstä, jonka tavoitteena on muuttaa yhtiö hiilinegatiiviseksi yhtiöksi vuoteen 2030 mennessä ja poistaa kaikki sen historialliset päästöt vuoteen 2050 mennessä.

Ohjelmistojätin Intianamerikkalaisen toimitusjohtajan Satya Nadellan lisäksi palkinnon ovat jakaneet yhtiön toimitusjohtaja ja varapuheenjohtaja Brad Smith, talousjohtaja Amy Hood ja ympäristöjohtaja Lucas Joppa.

Yksittäisen johtajan johtamispalkinto meni Ecolabin puheenjohtajalle ja entiselle toimitusjohtajalle Douglas M. Baker Jr: lle hänen pyrkimyksistään valistaa liike-elämää yritysvastuusta ja globaalin vesipulan riskeistä sekä tarpeesta ottaa huomioon veden todellinen arvo taloudellisessa päätöksenteossa.

Palkinnot kahdessa kategoriassa julkistettiin 12 lokakuu 2021 CEF Annual Leadership Retreat Austinissa, Texasissa, johon osallistui senior executives edustavat CEF jäseniä Fortune ja Global 500 yritykset yhteenlasketut tulot $4 biljoonaa ajo kestävän kehityksen strategia ja innovaatiot maailmanlaajuisesti.

Vuonna 2010 perustettu palkinto CEF: n Advisory Boardin perustajan C. K. Prahaladin kunniaksi antaa tunnustusta voittajille, jotka ovat esimerkkeinä kestävän kehityksen, innovaation ja pitkän aikavälin liiketoiminnan menestyksen perustavasta yhteydestä globalisoituvassa maailmassa.

CEF: n perustaja Rangaswami selitti, mikä erotti Microsoftin tiimin lähestymistavasta.

”Nadella, Hood, Smith ja Joppa ovat osoittaneet huomattavaa yhteisomistusta tässä moonshot-aloitteessa”, hän sanoi. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun näemme tällaisen CEO/President/CFO/Environmental Sustainability coalition.”

”He ovat määritelleet uuden mallin sille, miltä yrityslaajuinen ilmastojohtajuus näyttää ja viestittäneet selkeästi, että kestävä kehitys on Microsoftin liiketoimintastrategian ydin tulevina vuosikymmeninä.”

Tällä tiimillä ruorissa Microsoft liikkuu aggressiivisesti edistääkseen visiotaan tehdä positiivinen vaikutus globaalisti ilmastoon, samalla kun se osoittaa, että tällaiset toimet voivat olla myös hyväksi liiketoiminnalle, citation totesi.

Vuoteen 2025 mennessä yhtiö siirtyy käyttämään 100% uusiutuvaa energiaa datakeskuksissaan, rakennuksissaan ja kampuksissaan, ja se suojelee enemmän maata kuin sen toiminta käyttää.

Vuoteen 2030 mennessä se vastaa 100% sähkönkulutuksestaan, 100% ajasta, hiilettömillä energiaostoilla-ja ajaa tämän pidemmälle muuttuakseen oikeasti hiilinegatiiviseksi: poistaakseen ympäristöstä enemmän hiiltä kuin yhtiö päästää.

”Heidän lähestymistapansa on kokonaisvaltainen ja yhdistää pisteet muihin planetaarisen terveyden näkökohtiin – mukaan lukien sitoutuminen täydentämään enemmän vettä kuin yhtiö käyttää – tavoite tunnetaan nimellä” vesi positiivinen ”– ja lupaus saavuttaa nolla jätettä sen suorissa toiminnoissa, tuotteissa ja pakkauksissa, ” CEF totesi.

Tiimi on saanut Microsoftin katsomaan yhtiön omien seinien ulkopuolelle luodakseen mahdollistavan ympäristön mittakaavan muutokselle.

Yhtiö on perustanut miljardin dollarin Ilmastoinnovaatiorahaston nopeuttaakseen hiilen vähentämis -, talteenotto-ja poistoteknologioiden maailmanlaajuista kehitystä.

Se on myös rakentamassa planetaarista Tietokonealustaa, joka auttaa seuraamaan, mallintamaan ja hallitsemaan maan luonnonjärjestelmiä.

Tämän lisäksi Microsoft on ollut mukana perustamassa uutta Green Software Foundation-säätiötä, joka auttaa vähentämään päästöjä ohjelmistoalalla 45%: lla vuoteen 2030 mennessä.se kehittää yhdessä Accenturen, Githubin ja Thoughtworksin kanssa uusia standardeja, työkaluja ja johtavia käytäntöjä.

Juhlitaan Bakerin johtajuutta hänen toimitusjohtajakaudellaan 2004-2021, CEF totesi uskovansa, että liiketoiminnalla on välttämätöntä toimia maailman tulevan hyvinvoinnin varmistamiseksi kestävän innovoinnin ja yhteistyön avulla.

Hänen johdollaan Ecolab nousi yhdeksi maailman suurimmista vesihuoltoyhtiöistä ja yli kolminkertaisti liikevaihtonsa keskittyen kestävään kehitykseen, vesihuoltoon ja hiilen vähentämiseen.

Bakerin johdolla Ecolab liittyi 1.5⁰C: n Liiketoimintatavoitteeseen ja sitoutui vähentämään päästöjään 50% vuoteen 2030 mennessä ja netto-nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Baker todisti, että ennakointi vesi-ja ilmastoriskeistä oli ratkaisevan tärkeää liiketoiminnan menestykselle. Yhtiö auttoi asiakkaitaan yli 170 maassa säästämään 206 miljardia litraa vettä vuonna 2020, mikä vastaa 712 miljoonan ihmisen vuotuista juomaveden tarvetta.

Ja Ecolab on saavuttamassa tavoitteensa säästää 300 miljardia litraa vettä-tarpeeksi miljardille ihmiselle – vuoteen 2030 mennessä, CEF sanoi.

Vuonna 2020 Ecolab myös auttoi asiakkaita välttämään 3,5 miljoonaa tonnia kasvihuonekaasupäästöjä, tarjoamaan turvallista ruokaa 1,3 miljardille ihmiselle ja ehkäisemään 1,8 miljoonaa tartuntaa.

Baker on saanut useita palkintoja johtajuudestaan: vuonna 2019 Harvard Business Review nimesi hänet viidettä vuotta peräkkäin yhdeksi sadasta parhaiten menestyneestä toimitusjohtajasta.

Vuonna 2018 hän sai Deming Cup for Operational Excellence-palkinnon ja otti vastaan world Environment Centerin kultamitalin kansainvälisestä kestävän kehityksen saavutuksesta Ecolabin puolesta. Vuonna 2014 Yritysvastuu-lehti nimesi Bakerin vuoden vastuulliseksi toimitusjohtajaksi.

CEF: n puheenjohtaja ja toinen perustaja P. J. Simmons ilmaisi arvostuksensa Bakeria kohtaan: ”Doug on aina ollut visionäärinen johtaja ja asettanut kestävän kehityksen yrityksensä kasvustrategian ytimeen. Hän todella antaa esimerkin C. K. Prahaladin omaksumista periaatteista ja tarjoaa inspiroivan esimerkin siitä, miten johtaa yritystä näinä myrskyisinä aikoina.”

”Vesi on yksi maailman kallisarvoisimmista luonnonvaroista ja elintärkeä yhteiskunnan ja teollisuuden terveydelle”, Baker sanoi. ”Minulla on kunnia saada tämä palkinto CEF: ltä, ja otan sen vastaan koko Ecolab-tiimin ja heidän visionsa ja motivaationsa edistää vastuullista vedenkäyttöä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *