Onko kryptovaluutta seuraava Internet-kupla, joka odottaa puhkeamistaan?

Blockchain ja DeFi ovat lapsenkengissään ja on pitkä tie täydellisyyteen

Näyttää siltä, että horisontissa on muodostumassa toinen täydellinen myrsky. Tällä kertaa se tulee olemaan seuraavan sukupolven Internet-ekosysteemi, joka perustuu lohkoketjuteknologiaan, ensimmäisen kerran käyttöön Bitcoin system development team 12 vuotta sitten. Se vaikuttaa epäilemättä teoriassa lupaavalta innovaatiolta.

Ongelmana on, että lohkoketjua mainostetaan ihmelääkkeenä kaikkiin Internetin epäkohtiin, kuten tietoturvaan, yksityisyyteen, verkkohaavoittuvuuteen ja hakkerointiin sekä kiristysohjelmiin. On liian aikaista ennustaa omaa hyvinvointiaan pitkällä aikavälillä.

Vaara on tämän todistamattoman innovaation laajamittaisessa käyttöönotossa — lukuun ottamatta rajoitettuja kryptovaluuttojen liikkeitä-rahoitusjärjestelmien maailmassa osoittamatta sen tehokkuutta globaalissa rahoitusverkossa, joka on nykyisen talousjärjestyksen selkäranka.

Tällä kertaa se voi olla hurrikaani ja tsunami yhdistettynä, koska Internetin innovaatio blockchain teknologian helpottaa Ponzi kuten järjestelmiä nimissä cryptocurrencies ja de-keskitetty rahoitus.

Cryptocurrencies voi olla laillinen Uusi varallisuuden muoto, tai täydellisesti järjestetty korttipakka odottaa domino vaikutus niiden kaatuminen. Täytyy odottaa ja katsoa.

Tietämättömille Blockchain on innovatiivinen teknologia, joka voi demokratisoida finanssijärjestelmien keskitetyn ja autoritaarisen maailman. Teoriassa se voi tehdä mullistavia muutoksia rahoitustoimintaan luomalla oikeudenmukaisempia ja tasa-arvoisempia markkinajärjestelmiä. Se toimii itsenäisesti ilman keskitettyä valvontaa ja voi alentaa kaikkien rahoitustapahtumien kustannuksia. Toisin sanoen, se voi näyttää unelmien täyttymykseltä.

Mikä on Blockchain?

Blockchain on ohjelmistoparannus nykyiseen internet-infrastruktuuriin. Lohkoketjuprotokollat valtuuttavat muutamia lisäominaisuuksia nykyiseen internet-perustamiseen.

Ensisijaisesti se on järjestelmä dekeskitetyistä vertaisverkkoarkkitehtuureista, jotka kommunikoivat keskenään. Keskustietokonetta ei ole, kuten client-server cloud computingissa.

Kaikki solmujen tietokoneet on kytketty yhteen verkkoon, ja kaikilla on sama etuoikeus, koska sama ohjelmisto ajaa niitä.

Tiedonsiirto on tuttuun tapaan käytössä TCP/IP-protokollalla, mutta tiedot on Kryptografisesti skriptattu tietosuojaa varten.

Tiedot tallennetaan ketjutettuun tilikirjaan, jossa on luomisajankohdan aikaleima. Tietojen ketjuttamista käyttävät salaukseksi kutsutut matemaattiset algoritmit yksityisyyden säilyttämiseksi ja asianosaisten henkilöllisyyden turvaamiseksi. Tämä käsite on nimeltään hasing.

Tallennetut tiedot ovat muuttumattomia, eli niitä ei voi päivittää, muuttaa tai poistaa ketjusta.

Käyttäjäidentiteettiä hallinnoi PKI, joka tulee sanoista public key infrastructure technique, työläs prosessi, joka varmistaa järjestelmän käyttäjän auktoriteetin ja aitouden.

Tämän verkkojärjestelmän tärkein ominaisuus on se, että se toimii itsenäisesti ohjelmiston konsensusalgoritmien pohjalta eikä tarvitse manuaalista väliintuloa missään vaiheessa.

Lisäksi kaikki verkon ja tietokoneen käyttökustannukset maksetaan yksittäisillä tapahtumilla niiden toteutuessa.

Mitä ovat cryptocurrencies?

Cryptocurrencies eli digitaaliset valuutat ovat Blockchain-teknologiaan perustuvan järjestelmän tuottamia virtuaalivaluuttoja.

Nämä ovat yksityisesti mainostettuja digitaalisia valuuttoja, joilla ei ole hallituksen lupaa tai valvontaa. Niiden arvo on hyvin epävakaa ja voi heilua riippuen niiden tarjonnasta ja kysynnästä. Bitcoin on ensimmäinen kryptovaluutta. Nykyään markkinoilla on kymmeniä tuhansia kryptovaluuttoja, joiden arvo on yli 2 biljoonaa dollaria.

Mitä DeFi on?

DeFi on keskitetyn rahoituksen murros. Se on lähestymistapa kehittää järjestelmien verkon itsenäisesti hoitaa rahoitustransaktioita, jotka jaetaan maailmanlaajuisesti ilman keskitettyä valvontaa.

DeFi yhteisö on järjestetty muodossa lompakot, vaihdot, tietojen kaivostyöläisten. Lompakko on paikka, jossa yksittäisen käyttäjän omaisuutta tallennetaan ja tallennetaan. Vaihto on järjestelmä, jossa yksilö voi vaihtaa fiat valuuttaa crypto varat ja päinvastoin. Data Miner on tietokoneinstallaatio, jossa tiedot tallennetaan ja jaetaan Kryptografisesti ketjutettuihin tietuelohkoihin. Kaikki nämä kolme yksikköä ovat yhteydessä toisiinsa vertaisverkossa.

Rahoitussovelluksia voidaan kehittää käyttäen lohkoketjuteknologiaa mahdollistamaan kaikki olemassa olevat Rahoitus-ja varallisuusperusteiset liiketoimet, jotka ovat riippumattomia keskusvalvonnasta.

Tällaisia sovelluksia kehitetään Smart Contract-konseptin avulla.

Smart Contract on internet AAP: n kaltainen DAPP chain codes-niminen ohjelmistomoduuli, joka on kehitetty jollakin sopivalla ohjelmointikielellä kattavien ehtojen, sitovien ehtojen ja toimenpiteiden toteuttamiseksi käyttäjän aloittaman tapahtuman suorittamiseksi onnistuneesti.

On olemassa useita cryptocurrencies’ alustoja kehitetty Blockchain for DeFi sovelluksia. Ensimmäinen oli Bitcoin, jota seurasi Ethereum.

Muita DeFi-alustoja ovat Avalanche, Hyperledger, Polkodot, Solano ja Cardano. Suosittuja kryptopörssejä ovat Coinbase, Coinbureau ja Binance.

ICO eli alkuperäinen Kolikkotarjous on prosessi, jolla kryptovaluutat syntyvät. Sen vastine DeFi-ekosysteemissä sisältää Altcoins ja digitaaliset poletit.

Altcoin Tether on synonyymi vakaalle kolikolle, joka on julistettu tuetuksi dollarivarannoksi. Yksi vakaa kolikko vastaa yhtä Yhdysvaltain Dollaria kryptomaailmassa. TILINPÄÄTÖSNORMISTOSSA ei kuitenkaan ole vastuuvelvollisuutta, avoimuutta, jäljitettävyyttä tai tällaisten väitteiden laiminlyöntejä.

Viime aikoina Yhdysvaltain hallituksen sääntelyviranomaisten vaaditaan perus identiteetti on kaapattu pörssit kaupankäynnin cryptocurrencies. Tätä asetusta kutsutaan nimellä KYI eli ”tunne asiakkaasi”, AML — ”rahanpesun vastainen.”

DeFi-ekosysteemissä on monia siirroslinjoja. On syytä nostaa esiin tarina, joka tuli mediassa esiin offshore-yhtiön Tether Holdingsin liikkeeseen laskemasta Tether-Tallin kolikosta. Yhtiö on laskenut liikkeelle yli 66 miljardin dollarin edestä lietettä. Yhtiön virkailijat eivät pysty osoittamaan varantotalletuksiaan Yhdysvaltain viranomaisille New Yorkissa. Kryptoyhteisö pelkää, että jos sijoittajat juoksevat rahojensa perässä, järjestelmä voi romahtaa ja sijoittajat jäävät tyhjän päälle.

IMF: n tuoreessa tutkimuspaperissa arvosteltiin sitä, että tällaisia varoja myydään kryptovaluuttojen varjossa pahaa-aavistamattomille sijoittajille tyhjästä.

Voidaan huomauttaa, että on olemassa monia crypto asiantuntijat ja gurut, jotka ovat hyping cryptocurrencies, mukaan lukien kyseessä, Liether, YouTuben ja vastaavien mediaympäristöjen säännöllisesti.

Sijoittajien pitäisi olla tietoisia tähän innovaatioon liittyvästä vaarasta. Kyseessä on potentiaalinen kupla, joka voi paitsi tuhota kryptosijoittajat, myös vaikuttaa normaaliin rahoitusjärjestelmään maailmanlaajuisesti. Cryptocurrencies liquidity liittyy joitakin suuria kansainvälisiä pankkeja suoraan tai välillisesti.

Lopuksi, jos kupla puhkeaa, se on jälleen teknologia, paholainen ruumiillistunut muodossa DeFi protokolla. Blockchain ja DeFi ovat lapsenkengissään ja on pitkä tie täydellisyyteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *