Miten COVID-19 vaikutti Intian vieraanvaraisuuteen ja matkailuteollisuuteen

Akhil Anand

Kaksi vuotta sitten COVID-19-pandemia tuli kuin myrsky, eikä mikään ole ollut entisellään sen jälkeen. Intian vieraanvaraisuus-ja matkailuelinkeinon, kuten kaikkien muidenkin, oli pakko miettiä uudelleen, järjestellä uudelleen ja uudelleen ja sopeutua uuteen normaaliin selviytymisen varmistamiseksi. Koska matkustusrajoitukset olivat laajat ja päättymättömät ja turvallisuus-ja terveyshuolet uhkasivat, matkailualan oli palattava vahvempina kuin koskaan ennen.

Näin kulttuurisesti rikkaaseen ja monimuotoiseen maahan tuli vuosittain huomattava määrä matkailijoita. Suuri osa hotelleista ja lomakeskuksista käytti näitä saapuvia turisteja ja piti heille suunnattuja viestejä. Pandemian puhjettua tilanne kuitenkin muuttui. Vähitellen siirryttiin siihen, että ruokitaan kotimaisia vieraita ja mitä he haluavat. Kotimaisille matkailijoille kohteen, joka todella kanavoi ja heijastaa sijaintinsa olemusta sisustuksessaan, puitteissaan ja ruoassaan, erottuu enemmän kuin yleinen moderni estetiikka. He etsivät turvallista, seesteistä tilaa, jossa he voivat uppoutua alueen kulttuuriin ja saada myös yksinäisyyttä samanaikaisesti.

Toinen pandemian tuoma suuri muutos vieraanvaraisuusalalla oli taipumus kestäviin ja ympäristötietoisiin käytäntöihin. Massat ovat nyt tietoisempia ihmisen käyttäytymisen seurauksista planeetan nykyisyydelle ja tulevaisuudelle sekä tuleville sukupolville. Tämä kollektiivinen herääminen on johtanut siihen, että kuluttajat katsovat yrityksiä ja niiden arvoja ja toimintatapoja perusteellisella linssillä. Ravintola-ala on vaikutuksiltaan vaikutusvaltainen ala. Kiinteistöjen on käytävä protokollansa läpi ja luotava uusia, jotta niiden jalanjälki puhdistuu. Organisaatio, joka välittää planeetasta ja sen asukkaista ja osaa viestiä siitä tehokkaasti, erottuu joukosta ja luo uskottavuutta.

Matkailu on aina välttämätön osa yhteiskuntaa, mutta nyt on uskomattoman paljon tutkimusta, joka menee sen suunnitteluun. Selvitäkseen suunnitteluvaiheesta ja tullakseen matkailijoiden valinnaksi yritysten on pysyttävä askeleen edellä matkailijoiden vaatimuksia ja toimittava saumattomasti. Useimmat maineikkaat hotellit ja lomakeskukset ymmärtävät kuluttajien ajattelutavan ja varustavat sen ominaisuudet kaikella olennaisella, jotta varmistetaan vieraiden turvallisuus, mukavuus ja tyyneys. Kaikki niiden ominaisuudet pan-Intia, hyödyntää ydin sijainti ja mallinnetaan saumattomasti sulautua siihen. Niissä on korkeimmat turvallisuus-ja puhtaanapitotoimenpiteet, ja ne tarjoavat runsaasti tilaa ja elämyksiä vieraille, jotka voivat joutua luonnon ja yksinäisyyden kaivantoihin.

COVID-19: n takia tuntemamme maailma ei tule koskaan olemaan sama kuin ennen. Elämme uutta normaalia elämää, ja menestyminen eteenpäin tarkoittaa sitä, että ymmärrämme, mitä kuluttajat etsivät, ja keksimme parhaan mahdollisen tavan tarjota sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *