Intianamerikkalainen Bhavya Lal johtaa Nasan uutta teknologiatoimistoa

Tukee Nasan johtoa toiminnan kehittämisessä ja ohjaamisessa sen kuudessa tehtäväosastossa

Intialaisamerikkalainen tiedemies Bhavya Lal on saanut pääroolin uudessa Nasan toimistossa, joka tarjoaa data-ja näyttöön perustuvaa teknologiaa, politiikkaa ja strategiaa koskevia neuvoja Yhdysvaltain avaruusjärjestön johdolle.

Lal, joka aiemmin toimi Nasan virkaatekevänä henkilöstöpäällikkönä presidentin siirtymäkauden aikana ja senior advisor for budget and finance, tehtiin Apulaishallinnoijaksi Office of Technology, Policy and Strategy (OTPS) aiemmin tässä kuussa.

Office of Strategic Engagements and Assessmentsin ja Office of the Chief Technologist-toimiston yhdistyessä OTPS tukee Nasan johtoa viraston toiminnan kehittämisessä ja ohjaamisessa sen kuudessa tehtäväosastossa.

Organisaation johtajana Lal tuo tehtävään laajan kokemuksensa ja taustansa avaruusteknologiasta, tutkimusmatkailusta, tieteestä ja politiikasta. Nasan mukaan. Hän raportoi Nasan Apulaishallintovirkamiehelle Pam Melroylle.

Tammikuussa 2021 Lal oli Bidenin hallinnon ensimmäisten 100 päivän ajan Yhdysvaltain korkeimman Valkoisen talon nimittämä ja virkaatekevä kansliapäällikkö Nasassa.

Sitä ennen hän toimi Bidenin presidentillisen Siirtymäviraston Arviointiryhmien jäsenenä sekä Nasassa että puolustusministeriössä.

Lal toimi NASA-profiilinsa mukaan vuosina 2005-2020 Institute for Defense Analyses (IDA) Science and Technology Policy Instituten (STPI) tutkimushenkilöstön jäsenenä.

Siellä hän johti avaruusteknologian, strategian ja politiikan analysointia Valkoisen talon Office of Science and Technology Policylle (OSTP) ja National Space Councilille sekä liittovaltion avaruusjärjestöille, kuten Nasalle, puolustusministeriölle ja tiedusteluyhteisölle.

Hän on soveltanut asiantuntemustaan tekniikan järjestelmien ja innovaatioiden teoria ja käytäntö aiheita avaruudessa, viime hankkeita kaupallista toimintaa matalan Maan kiertoradalla ja syvä avaruus, kiertoradalla huolto kokoonpano ja valmistus, pienet satelliitit, ihmisen etsintä, space ydinvoima, avaruustutkimus, ja avaruustiede.

Hän on julkaissut yli 50 tutkielmaa vertaisarvioiduissa lehdissä ja konferenssijulkaisuissa.

Ennen stpi: hen siirtymistään Lal toimi C-STPS LLC: n, Massachusettsin Walthamissa sijaitsevan tiede-ja teknologiapolitiikan tutkimus-ja konsulttiyrityksen toimitusjohtajana.

Sitä ennen hän toimi Abt Associates Inc: n Center for Science and Technology Policy Studies-tutkimuskeskuksen johtajana. Cambridgessa, Massachusettsissa.

Lal on aktiivinen jäsen space technology and policy community, on toiminut puheenjohtajana, co-puheenjohtajana, tai palvellut viisi korkean vaikutuksen National Academy of Sciences, Engineering, and Medicine (NASEM) komiteat mukaan lukien, Viimeksi, Yksi Space Nuclear Propulsion Technologies julkaistiin vuonna 2021.

Hän palveli kaksi peräkkäistä kautta National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Federal Advisory Committee on Commercial Remote Sensing (ACCRES) – komiteassa ja oli Nasan Innovative Advanced Concepts (NIAC) – ohjelman ja Nasan Advisory Councilin Technology, Innovation and Engineering Advisory Committeen (NAC) ulkopuolinen neuvoston jäsen.

Hän oli mukana perustamassa American Nuclear Societyn vuotuista Nuclear Societyn konferenssia nuclear and Emerging Technologies in Space (NETS) ja toimii sen puheenjohtajana.hän järjestää Smithsonian National Air and Space Museumin kanssa seminaarisarjan avaruushistoriasta ja-politiikasta.

Hänen monista panoksistaan avaruusalalla, hän oli ehdolla ja valittiin vastaavaksi jäseneksi International Academy of Astronautics.

Lal suoritti Bachelor of Science-ja Master of Science-tutkinnot ydintekniikassa sekä Master of Science-tutkinnon teknologiassa ja politiikassa Massachusetts Institute of Technologyssa, ja hänellä on tohtorin tutkinto yhteiskuntapolitiikasta ja julkishallinnosta George Washingtonin yliopistosta.

Hän on sekä nuclear engineering-että public policy honor Society-järjestöjen jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *