Intialaisamerikkalainen informaatiotieteilijä tutkii salaista nettivaikuttamista

Arkansasin yliopistossa Little Rockissa työskentelevä intialaisamerikkalainen informaatiotutkija tohtori Nitin Agarwal on osa puolustusministeriön rahoittamaa kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan peiteltyä verkkovaikuttamista.

Agarwal, Jerry L. Maulden-Entergy lahjoitettu tuoli ja erottaa professori information science ja johtaja Collaborium for Social Media ja Online Behavioral Studies (COSMOS), toimii Päätutkija UA Little Rock, mukaan yliopiston lehdistötiedote.

UA Little Rock on osa kansainvälistä tutkijakohortia, joka on saanut puolustusministeriöltä noin 2,35 miljoonan dollarin rahoituksen sosiaalisen kyberrikostutkinnan käytön tutkimiseen peitellyn verkkovaikuttamisen ymmärtämiseksi. Se saa helmikuussa alkaneesta ja vuonna 2025 päättyvästä osuudestaan 691 339 dollaria.

Nelivuotista projektia ”Fusing Narrative and Social Cyber Forensics to understanding Covert Influence” johtaa Arizona State Universityn Global Security Initiativen tutkimusprofessori Scott Ruston.

Muita tutkimuskumppaneita ovat Nanyang Technological University Singaporessa sekä asiantuntijoita Indonesiasta ja Filippiineiltä.

Maat voivat käyttää tiedonsaannin helppoutta uusien mediateknologioiden avulla luodakseen manipulointia disinformaation ja propagandan avulla, mikä voi aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia suvereniteettiin ja poliittiseen vakauteen, tiedotteessa sanottiin.

Tämä tutkimus auttaa täyttämään Yhdysvaltojen kohtaaman osaamisvajeen suhteessa Kiinan sitoutumiseen ”informaatiosodankäyntiin” ja luo laajemmin mallin strategisen vaikutuksen tehokkaalle analyysille Lähi-idässä, Euroopassa ja muilla alueilla.

”Sosiaalisen median lisääntyminen tarjoaa valtavia mahdollisuuksia saada tilannetietoisuutta avustamaan strategisessa päätöksenteossa, erityisesti puolustuksessa, turvallisuudessa, diplomatiassa ja ulkopolitiikassa”, sanoi tohtori Agarwal.

”Sosiaalisen median data on kuitenkin usein täynnä haasteita, kuten suuri määrä ja nopeus, meluisa data, puuttuvat tiedot ja puutteelliset tiedot”, hän sanoi.

”Tässä hankkeessa kehitetään laskennallisia, systemaattisia ja tiukkoja menetelmiä, jotka perustuvat yhteiskuntatieteellisiin teorioihin ja cyber forensic-menetelmiin suurten sosiaalisen median tietojen tutkimiseksi ja haasteiden voittamiseksi”, Agarwal sanoi.

”Elämme dynaamisessa maailmassa, ja monet kohtaamistamme haasteista ovat sosiaalisia tai niissä on sosiaalisia elementtejä”, sanoi tohtori Bindu Nair, perustutkimustoimiston johtaja Alivaltiosihteerin tutkimus-ja insinööritoimistossa.

”Puolustusministeriön Minerva-ryhmien tuottama tieto ja metodologia ovat olennaisen tärkeitä, jotta voidaan ymmärtää, miten yhteiskunnalliset voimat muokkaavat Yhdysvalloille strategisesti tärkeitä maailman alueita.”

Tutkijat tutkivat Indonesiaan ja Filippiineille kohdistuvaa nettivaikuttamista, joka käyttää narratiiveja manipuloidakseen yleistä mielipidettä ja luodakseen poliittista toimintaa Kiinan hyväksi.

Aiheasiantuntijat Indonesiassa ja Filippiineillä tunnistavat aiheita, jotka ovat alttiita vaikutuksille kussakin maassa, sekä tietoa verkossa vaikuttamisen, propagandan ja disinformaation paikoista.

He myös analysoivat, miten informaatioympäristössä kiertävä narratiivi sopii yhteen Kiinan strategian ja kansallisten intressien kanssa.

Tohtori Agarwal ja hänen tiiminsä Cosmoksessa tekevät sosiaalisen verkoston ja kyberlääketieteellisen analyysin tutkiakseen online-toimintaa ja näiden tarinoiden ideoiden ja elementtien levittämistä. He tarkkailevat myös poliittisen toiminnan virtuaalisia valtakirjoja.

”Apuraha antaa meille mahdollisuuden kehittää tutkimukseen perustuvia malleja ja operationalisoida niitä sosiaalisen median seurantatyökaluissamme, Blog Tracker ja Video Tracker, auttamaan Yhdysvaltain puolustusta kyberuhkien torjunnassa kehittyvässä sosioteknisessä kontekstissa, erityisesti Indo-Tyynenmeren alueella”, tohtori Agarwal sanoi.

Avustusta hallinnoi Office of Naval Research, ja se myönnetään puolustusministeriön Minerva Research Initiativen puitteissa, joka tukee Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden kannalta erityisen tärkeisiin aiheisiin keskittyvää perustutkimusta.

Tiedekunnan tutkijoiden verkoston kautta Minerva myös vahvistaa laitoksen yhteyksiä yhteiskuntatieteelliseen yhteisöön ja auttaa puolustusministeriötä ymmärtämään ja valmistautumaan paremmin tuleviin haasteisiin, mukaan lukien kansallisen puolustusstrategian painopisteet, kuten suurvaltakilpailu, tiedotteessa sanottiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *