Intialaisamerikkalainen astronautti Sirisha Bandla liittyy Kalpana Chawla-projektiin

Viisi parasta nuorta intialaista tutkijaa valmistunut kansainvälisen Avaruusyliopiston 2021 Space Studies Program (SSP) – ohjelmasta

YK: n juhliessa ”naisia avaruudessa” maailman Avaruusviikolla (loka. 4-10), Intialaisamerikkalainen astronautti Sirisha Bandla on liittynyt innovaatioihin, yrittäjyyteen ja avaruustutkimukseen keskittyvän Kalpana Chawla-hankkeen neuvonantajiin.

Kansainvälisen Avaruusyliopiston Kalpana Chawla-projekti on perustettu kunnioittamaan Karnalissa Intiassa syntynyttä tohtori Kalpana Chawlaa, joka oli ensimmäinen intialaista syntyperää oleva nainen avaruudessa, joka kuoli avaruussukkula Columbian katastrofissa vuonna 2003.

Projekti keskittyy vahvojen teknisten ja johtamisominaisuuksien kehittämiseen lahjakkaiden Intialaisnaisten kanssa.

”Minulla on kunnia liittyä Kalpana Chawla-hankkeen neuvottelukuntaan. Tohtori Kalpana Chawla oli paitsi suuri inspiraatio minulle, myös miljoonille muille nuorille intialaisille naisille ja tytöille, Bandla totesi ISU: n tiedotteessa.

”Tämän vuoden YK: n maailman Avaruusviikko on erityisen merkityksellinen, koska se juhlistaa naisten merkitystä avaruudessa”, lisäsi Bandla, joka lensi Virgin Galactic Unity 22-avaruuslennolla tullakseen toiseksi Intialaissyntyiseksi naiseksi, joka on käynyt avaruudessa.

Syntynyt Guntur, Intia, Bandla muutti Yhdysvaltoihin, jossa hän lopulta osallistui yliopiston ja valmistui BS Ilmailu/Astronautical Engineering Purdue University, ja MBA George Washington University.

Hän on Virgin Galacticin hallituksen asioiden ja Tutkimusoperaatioiden varatoimitusjohtaja, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2015.

Bandla ilmoitti myös valmistuneensa viisi huippututkijaa 2021 Space Studies Program (SSP) – ohjelmasta ISU: ssa. Ne ovat:

Richal Abhang: Richal työskentelee konetekniikan opiskelijana, jossa hänen tehtävänään on suunnitella ja valmistaa prototyyppejä, kuten seismisen tärinän eristämistä ja vaimennusjärjestelmiä.

Se sisältää matemaattisen mallinnuksen, CAD: n, FEA: n, valmistuksen ja kokeilun. Hän on taipuvaisempi työn ja opintojen teknisiin puoliin. Tutkija, joka nauttii käytännön työstä ja laskee fysiikan ja virtausmekaniikan lempiaineisiinsa.

Sucheshna Patil; insinööri, Patil on Masters & Bachelor of Engineering in Biotechnology Degree kokemuksella maineikkaissa tutkimuslaitoksissa kuten MD Anderson Cancer Center, Methodist Research Institute, ttu Center for Biotechnology & Genomics keskittyen molekyylibiologiaan, Kantasoluviljelyyn, kloonaukseen, Proteiiniekspressioon, vasta-aineiden validointiin & optimointiin, IHC: hen ja Multiplex IF: ään.

Tohtori Saswati Das: Das on MD biokemisti Intiasta. Erikoislääkärinä hän valvoo laajaa valikoimaa kemiallisen patologian diagnostiikkaa, molekyylilääketiedettä ja laadunhallintaa.

Spesialistin roolinsa lisäksi hän on johtanut Covid-19-vastatoimia kannattamalla näyttöön perustuvan testausstrategian kehittämistä, webinaareihin osallistumista aiheasiantuntijana ja valmiuksien kehittämistä kouluttamalla laboratoriohenkilökuntaa.

Hän suoritti lääketieteen ja kirurgian kandidaatin tutkinnon ja lääketieteen tohtorin tutkinnon Delhin yliopistossa.

Sen jälkeen hän harjoitteli Memorial Sloan Kettering Hospitalissa, New York USA: ssa, ja Royal Free Hospitalissa, NHS UK: ssa kansainvälisenä stipendiaattina. Hän on kirjoittanut useita julkaisuja terveydenhuollon laadunvarmistuksesta, CAD: stä, biomarkereista ja COVID-19: stä.

Hänen tutkimuskohteitaan ovat sydämen biokemia, synnytystä edeltävä seulonta, vastasyntyneiden seulonta, Säteilybekemia, avaruuslääketiede, Ravitsemusbiokemia, Moniomiikka ja riskienhallinta.

Monica Ekal: tohtoriopiskelija Instituto Superior Técnicossa Lissabonissa, Portugalissa, Ekal tutkii dynaamista epävarmuuden vähentämistä kiertoradalla ilmalentokoneissa. Hänellä on viiden vuoden kokemus algoritmien suunnittelusta ilma-ja avaruusroboteille, muun muassa EPFL: ssä (Lausanne) ja MIT: ssä (Boston).

Hänen töitään on testattu Nasan Astrobee-robottialustalla kansainvälisellä avaruusasemalla.

Dr. Garima Patel: vanhempi fysioterapeutti, jolla on 8 + vuoden kliininen kokemus neurologisesta kuntoutuksesta, Patel on Movement Inspirant Pvt. Ltd: n perustaja. ja tällä hetkellä mukana tutkimuksessa, joka liittyy toiminnalliseen palautumiseen selkäydinvamman ja aivohalvauksen jälkeen.

Hänen tutkimuskohteitaan ovat myös muuttuneen painovoiman vaikutukset ihmiskehoon, liikunnan vastatoimet ja naisten terveys avaruudessa. Hän on aiipmr: n ja SVNIRTARIN (Pioneer institutes of physiotherapy in India) alumni.

Vuodesta 2017 Dr. KC Scholars on rahoittanut nuoria intialaisia lahjakkaita naisia osallistumaan ISU: hun. KC-tutkijoita on ollut tähän mennessä yhteensä 16.

Tavoitteena on houkutella lahjakkaita intialaisia naisia, jotka ovat jatko-opiskelijoita, joilla on taustat tieteessä, lääketieteessä, materiaalit, taide, politiikka, Liikkeenjohto, satelliittitekniikka, ja muut avaruuteen liittyvät painopistealueet, jotka myös jakavat Dr. Chawla epäitsekäs ja intohimoinen harjoittamisesta koulutuksen ja huippuosaamista, ISU sanoi.

Perustamisvuodesta 1987 lähtien ISU on valmistunut yli 5200 opiskelijaa yli 110 maasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *