Ensimmäiset COVID-rokotteet annetaan 5-11-vuotiaille Anne Arundelin piirikunnassa, sillä lähes kaikki käytettävissä olevat ajanvaraukset on varattu

Ensimmäiset alle 12-vuotiaat lapset rokotettiin COVID-19-tautia vastaan Anne Arundelin piirikunnassa perjantaina.

”Jos kaikki saavat sen, niin voisimme lakata olemasta huonoja aikoja tarvitse käyttää naamioita, voisimme kiertää enemmän. Tämä koko juttu olisi voinut päättyä jo kauan sitten”, 8-vuotias Zachary Fultz sanoi Anne Arundel Community Collegen klinikan ulkopuolella rokotuksen jälkeen.

Siitä on kaksi pitkää vuotta, hänen äitinsä Randi Fultz sanoi. Hän oli yksi tuhansista, jotka allekirjoittivat lapsensa rokotettavaksi piirikunnan terveysviraston kautta, joka tarjoaa ajanvarauksia neuvoloissa ja julkisissa peruskouluissa.

Ajanvaraukset tulivat keskiviikkona kello 19, ja kaikki paikat täyttyivät 20 minuutissa, lääninhallitus Steuart Pittman sanoi perjantaina. Lisää tapaamisia vapautui torstaina puoliltapäivin, ja nekin täyttyivät nopeasti, hän sanoi.

Piirikunta ei ole varma, milloin se aikatauluttaa lisää tapaamisia — se riippuu siitä, milloin seuraava rokotelasti saapuu, mitä he eivät ole vielä kuulleet liittohallitukselta.

Neuvoloissa oli 3 500 ajanvarausta ja kouluklinikoilla toiset 1 800, joista lähes kaikki ovat nyt varattuja. Piirikunnassa on 51 000 5-11-vuotiasta lasta, jotka ovat vastikään rokotuskelpoisia.

Vaikka alkuperäinen liuskekivi tapaamisia kautta läänin terveysvirasto ja läänin koulut ovat suurelta osin täynnä, terveysviranomainen Nilesh Kalyanaraman sanoi vanhemmat voivat silti tavoittaa Lastenlääkärit järjestää rokotuksen tai käyttää jotain 30 apteekkien läänissä tarjoaa ammuttu.

Fultz kertoi odottavansa keskiviikkona kello 19 ilmoittautumista. Itse tapaaminen oli hänen mukaansa lyhyt ja helppo. Seuraavaksi kaksikko suuntasi Starbucksiin herkuttelemaan.

Sairaanhoitajat Kyle Bateman ja Beata Drapalski valmistelivat ruiskuja sisällä klinikalla perjantaiaamuna, joten oikea annos oli valmiina tapaamisia varten. Batemanin mukaan rokotteen kysyntä on laantunut, sillä rokotusta haluavilla aikuisilla on ollut kuukausia aikaa. Uusien lasten rokotusten kysynnän hän odottaa olevan kiireistä. Ja se on hyvä asia, hän sanoi.

”Jos olen väsynyt päivän päätteeksi, niin kiva”, hän sanoi.

Reed Talada tuli rokotuttamaan 7-vuotiaan Helen-tyttärensä perjantaiaamuna ja sanoi sen olevan helpotus. Häntä ja hänen vaimoaan rokotettiin kuukausia, mutta he eivät ole juuri muuttuneet elintavoistaan pandemian aikana, koska he asuvat rokottamattoman henkilön kanssa.

”Olemme tavallaan eläneet tässä rokotteen limbossa, koska meidät on rokotettu, mutta jaamme kotimme jonkun kanssa, joka ei ole ollut, joten olemme, tiedäthän, käytöksemme ei ole muuttunut paljon rokotuksen seurauksena, koska olemme olleet huolissamme Helenistä”, hän sanoi.

Perjantaiaamuna Helen rokotettiin, ja Talada sanoi toivovansa, että se on askel kohti paluuta elokuviin, ravintoloihin ja perhelomille.

”Olin todella peloissani, mutta minun oli tehtävä se. Yritin ja tein sen, eikä se oikeastaan sattunut”, Helen Talada sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *