Bollywood näyttelijä Saleem Shah otsikot Sir Syed päivä juhlat

Sarfarosh fame tunnettu luonnetaiteilija Saleem Shah muutti olohuoneensa Mumbaissa, Intiassa, väliaikaiseksi lavasteeksi suoraan 1800-luvulta kuljettamaan lumoutunutta yleisöä, joka istui tuhansien kilometrien päässä Chicagossa, kun hän soitti Sir Syed Ahmed Khanin 40 minuutin yksinpuhelun.

Tilaisuus oli Suur-Chicagon alumniyhdistyksen järjestämä Sir Syed-päivän juhla.

Sir Syed Ahmed Khan, 19th century educationist, uskonpuhdistaja ja filosofi, hyvitetään perustamisesta Muhammadan Anglo-Oriental College vuonna 1875, joka tuli tunnetuksi tänään Aligarh Muslim University (AMU).

Tuhannet AMU alumni, levittäytynyt ympäri Yhdysvaltoja eri ammatteja ja aloilla, merkitä päivän juhlat järjestämä eri luvuissa Amu alumni yhdistysten.

Chicago luku Amu Alumni ry merkitty 204th syntymän Vuosipäivä perustaja järjestämällä Zoom juhla, osallistui suojelijoita, alumni ja heidän perheensä ympäri maailmaa.

Juhlan vetonaulana oli Shahin yksinpuhelu.

Puhuminen American Bazaar puhelun hänen Mumbai kotiin, Shah, vaiheessa ja näytön taiteilija, sanoi, ” Kun Amu alumni yhdistys lähestyi minua esittää jotain heidän Sir Syed päivä, päätin tehdä 40 minuutin live yksinpuhelu Sir Syed, kirjoittanut ja ohjannut tohtori M Sayeed Alam.”

Shahin yhteistyö yliopiston dramatiikkatiimin kanssa ei ole uutta. AMU alumni, Shah teki koneenrakennuksen alkaen Zakir Husain Engineering College yliopistossa. Hänen rakkautensa lavaa ja esiintymistä kohtaan sai alkunsa, kun hän toimi AMU Draamakerhon sihteerinä 1980-luvun alussa. ”olen edelleen mukana almanakkani alumnivieraana erilaisissa tilaisuuksissa”, hän sanoi.

Puhuessaan suorituksestaan, yksinpuhelusta, hän sanoi: ”Se alkaa väli-iltana 16. ja 17. lokakuuta 1895, jossa Sir Syed Ahmed on viimeisinä vuosinaan. Hän kuoli vuonna 1898. Tällä hetkellä hän kirjoittaa kirjeen Aligarians ja se on tällä tavalla, että hän kattaa hänen suosikki aiheita, anekdootteja, neuvoja AMU veljeys, vaikeuksia hän kohtasi koko hänen elämänsä vuoksi perustamisesta AMU. Siinä puhutaan myös vuoden 1857 ghadarista. Hän kertoo täyttymättömästä halustaan muuttaa ”Misriin”, nykyiseen Egyptiin. Häntä syytettiin muslimien jumalanpilkasta ja hindujen uskontonsa suosimisesta. Hän vertasi hinduja ja muslimeja Hindustan-nimisen morsiamen kahtena silmänä.”

Kysyttäessä, onko monologi otettu todellisista tapahtumista, tai on myös fiktionalisoitu, Shah sanoi, ” Se on otettu todellisista tapahtumista vahvistetuista lähteistä, kuten kirjat ja elämäkerrat, jotka kaikki on koottu dramaattisella tavalla.”

Shah sanoi, että oli rohkaisevaa nähdä yliopiston alumnien levittäytyvän eri puolille maailmaa yhä kiinnostuneina Intian loistokkaasta menneisyydestä ja filosofeista, jotka muokkasivat monia hetkiä maan historiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *