Bitcoin menettää steam, blockchain siirtymässä seuraavaan sukupolveen

Kirjoittanut Krish Pillai

Bitcoin-verkko, pseudonyymi hajautetulle lohkoketjuverkolle, on tienhaarassa. Innovatiiviset tietokone käsityöläiset luovat uusia tuotteita lennossa voittoa ottamatta huomioon niiden laatua ja käytettävyyttä.

Kuvittele SpaceX: n ohjelmisto, jota lentohenkilökunta kehittää ollessaan Mars-matkalla. Näin on tapahtumassa lohkoketjulle.

Jotta blockchain hyväksyttäisiin laajasti, kehitteillä olevien uusien puitteiden tulisi pyrkiä poistamaan todistustaakka panoksesta, symbolisista kannustimista ja skaalautuvuudesta.

Kehys on keksittävä uudelleen, jotta se olisi itsenäinen ja turvallinen, samalla kun se poistaa suuren resurssitaakan ja parantaa merkittävästi transaktioiden nopeutta.

Ajan tarve on luoda älykäs hajautettu solmuverkkojärjestelmä, riippumaton TCP-IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) tai kerroksittain sen yli, joka voi nopeuttaa tapahtumankäsittelyä vastaamaan nopea verkko nykypäivän käyttö.

Tällaista verkostoa on nyt vaikea hahmottaa, mutta se kehittyy unelmaverkostoksi vajaassa vuosikymmenessä. Tekoälyn (AI) ja koneoppimisen algoritmien integrointi ovat avain menestykseen.

Kaikilla näillä uusilla ja innovatiivisilla teknologian aloilla on kehitettävä standardeja ennen kuin tuotteita kehitetään ja markkinoidaan julkiseen käyttöön.

Epäilemättä, Blockchain tulee olemaan seuraavan sukupolven Internet-tekniikkaa. Se mullistaa myös Internetin käytön lisäämällä tietoturvaa, hajautettua käsittelyä, muuttumatonta ledger-tietokantaa, salaustietojen käsittelyä ja suojattuja viestintäjärjestelmiä, jotka kaikki käyttävät olemassa olevaa TCP-IP-arkkitehtuuria.

Niille, jotka ovat kiinnostuneita, se on oikea aika oppia lisää siitä — sen arkkitehtuuri, ohjelmointikielet, token käsitteitä, verkkotunnus erityisiä kieliä ja yhteentoimivuus, skaalautuvuus ja paljon muuta.

Korkeakoulut kuten MIT, maailmanlaajuiset rahoituslaitokset, hajautetut sijoittajat ja nerokkaat ohjelmistokehittäjät ympäri maailmaa työskentelevät kellon ympäri Näyttämön takana käynnistääkseen tuotteensa ja palvelunsa vankalla tavalla lähitulevaisuudessa.

Tietotekniikkayrittäjät, joilla on oikea tausta, intohimo ja innostus, voivat hyötyä suunnattomasti, kun ala on auki.

Niistä kolme kilpailevaa blockchain alustoja, kuten Ethereum, Hyperledger ja Cardano, tuolloin tämän kirjoittaa ylös on vaikea sanoa, mikä on menossa hyväksytään laajalti.

Kuitenkin Cardano on uusin kehitetään enemmän kelloja ja pillejä kuin muut siunauksella akateemisten johtajien ja vertaisarviointiyhteisöjen.

On jännittävää aikaa liittyä mihin tahansa näistä alustoista rakentamaan vankkaa uraa kehittyvien teknologioiden markkinoilla.

Nykyiset toteutukset blockchain teknologia on monia vastatuuleen kohdata verrattuna nykyisen toteutukset internet kuten olemme tuttuja.

Lue: Kryptovaluutta: vakava uhka; Blockchain: vallankumous käynnissä (6 heinäkuu 2021)

Lohkoketjua pidetään ihmelääkkeenä kaikkeen Internetin pahuuteen. Se on kuitenkin utopistinen ajatus joskus tulevaisuudessa.

Turvallisuus ja yksityisyys ovat suuria kysymyksiä, jotka kohtaavat Internetin käyttäjiä, pieniä ja suuria nyt, ja se tulee pysymään sellaisena pitkään.

Blockchain ja sen hajautettu arkkitehtuuri, muuttumaton tilikirja, salaustietojen käsittely, itsehallinnolliset hajautetut Verkot, ja itsekantava infrastruktuuri kustannukset ovat jalo käsitteitä tulevaisuudessa.

Blockchain täytäntöönpanon esteet ovat, yhteentoimivuus, skaalautuvuus, kestävyys ja hyväksyttävyys.

Näiden esteiden voittamisessa ei ole nyt todellisia läpimurtoja, vaikka innovatiivisia ideoita kokeillaan tietyissä kehittelyissä.

Toivottavasti tämän vuosikymmenen loppuun mennessä voimme odottaa, että yksi tai useampi kohtuullisen hyvin suunniteltu internet-alustat käynnissä blockchain teknologian täyden höyryn täytäntöönpanoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *