Applen Tim Cook liputtaa huolesta vihreiden korttien menemisestä hukkaan

”Green card backlogs ovat aiheuttaneet epävarmuutta suurille työnantajille ja aiheuttaneet ahdistusta työntekijöiden ja perheiden keskuudessa”

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on lisännyt äänensä corporate American huoleen siitä, että työperusteisten green cards-korttien käsittely viivästyy, mikä vaikeuttaa yritysten kriittisten kykyaukkojen täyttämistä.

Syyskuuta. 17 kirje Homeland Security Secretary Alejandro Mayorkas, hän on puhunut ” on tärkeää, että hallinto ryhtyy välittömiin toimiin estääkseen työllisyysperusteinen vihreä kortti menee käyttämättä tänä verovuonna.”

”Takaiskumaalit ovat luoneet epävarmuutta suurille työnantajille ja aiheuttaneet ahdistusta työntekijöillemme ja heidän perheilleen, jotka ovat joissakin tapauksissa odottaneet vuosikymmeniä pysyvän oleskeluluvan saamista”, kirjoitti Cook, joka on myös puheenjohtaja, Maahanmuuttovaliokunta, Business Roundtable.

”Järjestelmää vaivaavat jo takaiskumaalit, jotka ovat jättäneet ulkomailla syntyneet ammattilaiset odottamaan limboon ja yritykset kykenemättömiksi täyttämään kriittisiä osaajavajeita”, hän kirjoitti.

”Ymmärrämme nyt, että pandemiaan liittyvät käsittelyviiveet sekä 120 000 vihreän kortin lisääminen tänä vuonna ovat luoneet tilanteen, jossa kaikkia 260 000 saatavilla olevaa vihreää korttia ei todennäköisesti käytetä ennen syyskuun 30.päivää 2021”, Cook totesi.

”Uskomme, että aika toimia on nyt”, hän kirjoitti pyytäen hallitusta ”poistamaan kaikki tarpeettomat asiakirja-ja todistepyynnöt” ja hoitamaan kaikki yhteydenpito sähköpostitse tai puhelimitse viivästysten välttämiseksi.

”Kannustamme myös virastoa (USCIS) tutkimaan kaikkia laillisia keinoja vanhentuvien viisuminumeroiden säilyttämiseksi tai takaisin saamiseksi”, Cook kirjoitti.

Kun verovuosi 2021 on nopeasti päättymässä, Cook kehotti Mayorkasia ” ryhtymään toimiin vastoinkäymisten korjaamiseksi ja varmistamaan, että nämä kipeästi kaivatut työllisyysperusteiset vihreät kortit eivät mene hukkaan.”

Lähes 100,000 green cards todennäköisesti mennä käyttämättä, tuhannet intiaanit Yhdysvalloissa, jotka odottivat siirtyä ylös green card waitlist koska ylimääräisiä green cards tarjolla tänä vuonna, todennäköisesti vaikuttaa haitallisesti.

Myös teknologiajätit Google ja Microsoft, jotka ovat nousseet työntekijöidensä green cards-ohjelman pääsponsoreiksi, ovat kehottaneet YHDYSVALTALAISVIRANOMAISIA keksimään keinon varmistaa, ettei green cards-kiintiö tälle vuodelle mene hukkaan, kertoo teknologiajulkaisu Axios.

USCIS: n tietojen mukaan noin 67 prosenttia tämän veron kolmen ensimmäisen neljänneksen hakemuksista koski H-1B-viisumin haltijoita, ja yli 50 prosenttia hakijoista oli Intiasta.

Cook on aiemmin ilmaissut tukensa oikeudenmukaisuutta korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille koskevan lain läpiviemiselle, jonka tavoitteena oli poistaa työllisyyteen sidottujen vihreiden korttien maakiintiöt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *