Ajitpal Singhin ”Tabbar” saa ensi-iltansa Sonylivillä, kun striimaaja aloittaa Kanadassa

Palkittu elokuvantekijä puhuu yksinoikeudella antamassaan haastattelussa muun muassa” Tabbarista ” — joka on saatavilla Kanadassa — ja independent-elokuvista.

Palkitun elokuvantekijän ja kirjailija-ohjaaja Ajitpal Singhin ensimmäinen alkuperäinen sarja Tabbar, perhedraama, sai ensi-iltansa SonyLiv-kanavalla 15.lokakuuta. Elokuvan ensi-ilta osui samaan aikaan kuin SonyLiv sai ensi-iltansa Kanadassa. Tabbar suoratoistaa 28 maailmanlaajuisella alueella, että alusta on saatavilla.

Aiemmin tänä vuonna Singhin esikoiselokuva Fire in the Mountains sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvajuhlilla 2021 ja hänen käsikirjoittamansa ja ohjaamansa lyhytelokuva Rammat Gammat sai ensi-iltansa Mubi-kanavalla. Fire in the Mountains sai ylistäviä arvosteluja ja on voittanut tähän mennessä kahdeksan palkintoa, mukaan lukien Jury-ja Yleisöpalkinnot parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta, parhaasta miespääosasta (mies-ja naispääosasta).

Singhin ensimmäinen käsikirjoitus oli osa Sundance Screenwriters Lab 2012-ohjelmaa, jossa se voitti Sundance-apurahan. Hänen mentoreitaan olivat Oscar-voittaja elokuvantekijä Asif Kapadia (Amy) ja Oscar-ehdokkaana ollut käsikirjoittaja Guillermo Arriaga (Amores Perros, Babel ja 21 grammaa), Michael Goldenberg (Harry Potter ja Feeniksin ritarikunta), José Rivera (Moottoripyöräpäiväkirjat), Howard A. Rodman (Savage Grace) ja Marcos Bernstein (Oscar-ehdokas Brasilialainen elokuva Central Station).

Tämä vuosi ei ollut elokuvantekijälle pelkästään huippuhetkiä. Singhillä diagnosoitiin kilpirauhassyöpä helmikuussa. Hän kuvasi sarjan maaliskuussa pandemian aikana ja vain kolme viikkoa leikkauksen jälkeen.

Sarja on kotiinpaluu elokuvantekijälle, jonka isä, maanviljelijä ja entinen armeijan mies, johti elokuvateatteria Bathindan maalaiskaupungissa Punjabissa Intiassa, mutta joutui muuttamaan Gujaratiin pitkien ulkonaliikkumiskieltojen jälkeen militantin edessä, kun Singh oli nuori poika.

Tabbar Singh liittyy jatkuvaan maailmanlaajuiseen trendiin sarjoista, jotka esittelevät palasia elämän todellisuuksista yleisöille ympäri maailmaa. Esityksessä nähdään Ensemblen tähtinäyttelijöitä, kuten Pavan Malhotra, Supriya Pathak, Gagan Arora, Kanwaljit Singh ja Ranvir Shorey. Juuri ennen suurta ensi-iltaa elokuvantekijä puhui amerikkalaisen basaarin kanssa Tabbarista ja vaihtoehtoisesta Intialaisesta viihteestä, joka löysi yleisön Amerikoista.

AB: puhutaan Kanadan käynnistää SonyLiv kanssa ensimmäinen sarja Tabbar. Luuletko, että se on samaistettavissa Pohjois-Amerikan intiaaniyleisöön?

AS: olen iloinen, että SonyLiv lanseerataan Kanadassa Tabbarin kanssa. Aiemmin tänä vuonna esikoiselokuvani Fire in the Mountains sai ensi-iltansa Sundancessa ja lyhyt Rammat Gammat sai ensi-iltansa Mubilla. Molempia on esitetty ympäri maailmaa. Tarinankertojana uskon, että voimme ylittää rajat. Toivon, että yleisö Kanadassa ja ympäri maailmaa nauttivat Tabbarista.

Ab: kerro meille hieman lisää Tabbarista. Mitä tarinaa ja tunteita se koskettaa?

AS: olen aina kiinnostunut tarinoista, jotka tarjoavat minulle mahdollisuuksia ja vapauden tutkia subtekstiä ja teemoja. Tabbar on yksi tällainen tarina. Päällisin puolin se on rikostrilleri, mutta kun kaivaa syvemmälle, se on inhimillinen draama ja löydät teemoja kuten Jumala vs. ei Jumala, paha vs. hyvä, huumeet sekä henkisyys ja kärsimys. Luotin siihen, että jos minulle annetaan vapaus, pystyn muokkaamaan tätä tarinaa hyvin virkistävällä tavalla lähinnä siksi, että olen myös kotoisin Punjabista ja ymmärrän sitä maata erittäin hyvin. Olen kiitollinen Sonylle ja Jar Picturesille siitä, että he antoivat minulle vapaat kädet. Taustalla Jalandhar, show koostuu kahdeksasta jaksot kartoittaa matkaa eläkkeellä poliisi konstaapeli, joka työntää rajoja pelastaa perheensä seurauksista valitettava tapaus ja lupaa ikimuistoinen trilleri sydämessä maaseudun Punjab.

AB: puhutaan tästä trendistä, että vaihtoehtoisesta Intialaisesta elokuvasta on yhtäkkiä tullut kansainvälinen festivaalisuosikki. Näpäytimmekö juuri tätä toria vai parantelimmeko tarinoitamme?

AS: en tiedä, onko kyse pysyvästä muutoksesta vai onko kyse vain kuukauden mausta. Meillä on aina ollut lahjakkaita elokuvantekijöitä, ja monet heistä murtautuivat festivaalipiireihin ja toreille myös aiemmin. Kuten Satyajit Ray, Meera Nair, Adoor Gopalkrishnan ja Ritesh Batra, muutamia mainitaksemme. Mutta Intiasta ei ole tullut juhlien kultaista, kuten Etelä-Koreasta, Iranista, Venäjästä tai Japanista.

Osasyy siihen on Bollywood, maailman mielestä intialainen elokuva tarkoittaa Bollywoodia, joten indie-elokuvaamme ei kiinnitetä niin paljon huomiota.

AB: itseoppineena elokuvantekijänä, millaisia haasteita kohtaat Intiassa ja ulkomailla?

Verkoston puute, kun tulet elokuvakoulusta tai jos avustat kuuluisaa elokuvantekijää, tutustut alaan ja työn löytäminen ja elokuvan tekeminen helpottuu. Kun on itseoppinut eikä auta kuuluisaa, pitää olla valmis tekemään kovaa työtä monta vuotta ennen kuin löytää mitään tunnustusta ja hyvin palkattua työtä.

AB: monet pienen budjetin elokuvat ovat saaneet kansainvälistä kriitikoiden suosiota. Mikä saattoi olla syynä heidän hyväksymiseensä?

AS: kun raha ei ole iso, voi ottaa riskin ja rikkoa rajoja. Palkintoja jaetaan yleensä elokuville, jotka ovat erilaisia, oivaltavia ja jättävät pysyvän vaikutuksen. Näin ollen show ’ n varastavat lähinnä pienet elokuvat, joilla on suuri sydän.

Puhutaan työstäsi. Miten ne otettiin vastaan Yhdysvaltain markkinoilla?

AS: Fire in the Mountains sai ylistäviä arvosteluja Sundancessa ja voitti sitten palkintoja kahdessa muussa festivaalissa, meillä on Yhdysvaltain jakelija laivalla, ja todennäköisesti meillä on teatterilevitys pian, vasta sen jälkeen tiedän todella, miten se otetaan vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *