200 000 intialaista kuolee ennen oleskeluluvan saamista: Raja Krishnamoorthi

Indian American leads 40 lainsäätäjät hakevat loppua työllisyysperusteinen green card backlog sovinnon paketti

Kiinnittäen huomiota ahdinkoon Intian ja Kiinan kansalaisten edessä vuosikymmeniä-pitkä odotus tulla pysyvä Yhdysvaltain asukkaat, Raja Krishnamoorthi johti koalitio 40 kollegansa etsivät kongressin toimia lopettaa työllisyysperusteinen green card ruuhka

Kirjeessään puhemies Nancy Pelosille ja senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumerille tiistaina Intian Amerikkalaisedustajan johtama koalitio vaati, että budjettisovun paketti tarjoaa helpotusta 1,2 miljoonalle henkilölle, jotka ovat juuttuneet työllisyysperusteiseen green card-ruuhkaan, mikä vahvistaa Yhdysvaltain taloutta prosessissa.

40 allekirjoittajan joukossa on kaksi muuta Intialaisamerikkalaista lainsäätäjää, Washingtonin osavaltion edustaja Pramila Jayapal ja Piilaakson Ro Khanna.

”Nykyisen lain mukaan Yhdysvaltain talous ei voi käyttää koko kansainvälistä lahjakkuutta korkeasti koulutettujen työntekijöiden jo läsnä ja työskentelevät Yhdysvalloissa tänään-itse asiassa juuri tiedemiehet, keksijät, terveydenhuollon työntekijät, Yrittäjät ja muut ammattilaiset, jotka antavat Yhdysvalloille etulyöntiaseman maailmanlaajuisiin kilpailijoihinsa nähden tänään”, edustajat kirjoittivat.

”Tämä johtuu siitä, että on tehokkaasti green card kielto korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien Intiasta, Kiinasta, ja muissa maissa, joissa on suuri väestö työntekijöitä innokkaita pysymään Amerikassa ja valta eteenpäin meidän talouden ja sosiaalisen turvaverkko ohjelmia tuleville sukupolville,” he huomauttivat.

”Juuri nyt enintään 7% työllisyysperusteisista vihreistä korteista on saatavilla yksittäisestä maasta tuleville henkilöille, mikä on luonut vuosikymmeniä kestävän ruuhkan Intiasta ja Kiinasta tuleville maahanmuuttajille”, lainsäätäjät sanoivat.

”Intian kansalaisilla on edessään erityisen pelottava 80 vuotta, ja odotettavissa oleva 200000 kuolee ennen kuin he saavat laillisen pysyvän asukkaan aseman”, he kirjoittivat viitaten David J. Bierin washingtonilaisessa ajatushautomossa Cato Institutessa tekemään tutkimukseen.

”Tämä mielivaltainen korkki estää joitakin maailman lahjakkaimpia yksilöitä kutsumasta Amerikkaa pysyvästi kodikseen, kannustaen heitä viemään keksintönsä, asiantuntemuksensa ja luovuutensa muihin maihin sen sijaan.”

”Useimmat työntekijät työllisyysperusteinen green card backlog ovat jo Yhdysvalloissa väliaikaisia nonimmigrant viisumit, kuten H-1B viisumi työntekijöille erikoisuus ammateissa, jotka ovat uusiutuvia, mutta suuresti rajoittaa edunsaajia saavuttamasta täyden potentiaalinsa”, lainsäätäjät kirjoitti.

”H – 1B: n haltijat eivät voi vaihtaa työpaikkaa tai perustaa omaa yritystä-huolimatta siitä, että niiden on osoitettu lisäävän yleistä tuottavuutta, palkkoja ja uusia patentteja.”

”H-1B-viisumin tilapäinen luonne pakottaa edunsaajat elämään jatkuvassa epävarmuudessa, estäen heitä tulemasta yrittäjiksi, ostamasta asuntoja, työllistämästä enemmän amerikkalaisia tai muuten täysin vakiinnuttamasta itseään pysyvinä kalusteina Amerikan taloudessa.”

”Erityisen tuskallista H-1B-kokemuksessa on se, että riippuvaiset lapset, jotka tunnetaan ’dokumentoituina Unelmoijina’, pakotetaan usein itse karkottamaan syntymämaahansa, jos he saavuttavat 21 vuoden iän ennen kuin heidän vanhempansa saavat oleskeluluvan, vaikka he ovat eläneet suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa”, lainsäätäjät huomauttivat.

”Jos ei tarjota polkua lailliseen pysyvään asumiseen 1,2 miljoonalle ihmiselle työperäisessä green card backlogissa, joista suurin osa on H-1B-viisumin haltijoita, olisi käytännössä sama kuin talouden elvyttäminen yhdellä kädellä sidottuna selkämme taakse”, edustajat kirjoittivat.

”H-1B: n haltijoiden siirtäminen pysyvästi ei – maahanmuuttajan asemaan samalla kun kiina, venäjä ja muut suurvallat ovat nousemassa maailmannäyttämölle – ja nälkäisiä olemaan 21.vuosisadan innovaattorien koti-on yksinkertaisesti järjetöntä.”

”Tähän voidaan ja pitää puuttua parhaillaan neuvoteltavassa budjettisovun kokonaisuudessa”, lainsäätäjät kirjoittivat

Jotta korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien taloudelliset mahdollisuudet voidaan täysin avata, polku lailliseen pysyvään oleskeluun on raivattava ja järjestelmää on uudistettava, lainsäätäjät kirjoittivat.

Tämän maahanmuuttojärjestelmän uudistaminen on erityisen hyödyllistä Yhdysvalloille, kun sen talous ja työvoima jatkavat toipumistaan pandemiasta, he kirjoittivat.

”Yli vuosikymmenen ajan on ollut vahva bipartisan tukea auttaa yksilöitä jumissa green card backlog, kuten äskettäin osoitti raikuvat 365-65 ääni siirtää oikeudenmukaisuus korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien Act (H. R. 1044 / S. 386) talossa viime kongressissa,” lainsäätäjät huomautti.

”Jokainen kattava maahanmuuttouudistus viimeisten 20 vuoden aikana – sekä presidentti Bidenin maahanmuuttolaki – on sisältänyt käsitteen vihreän kortin ruuhkan tyhjentämisestä”, he totesivat.

Congressional Asian Pacific American Caucus (CAPAC) Immigration Task Force-ryhmän toisena puheenjohtajana Krishnamoorthi on pysynyt sitoutuneena maahanmuuttouudistuksen edistämiseen koko Kongressikautensa ajan, hän sanoi tiedotteessa.

Hän on myös alkuperäinen cosponsor oikeudenmukaisuus korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien Act, joka läpäisi edustajainhuoneen Viime kongressissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *